V rámci Mlékárenského dne soutěžilo 56 mléčných výrobků

Odborná komise hodnotila 56 mléčných výrobků přihlášených do soutěže, která tradičně doprovází přehlídku v rámci Mlékárenského dne v Přibyslavi. Ve čtyřech soutěžních kategoriích nejlépe uspěly výrobky Polabských mlékáren, Statku Horní Dvorce, společnosti Savencia Fromage a sýrárny Brazzale Moravia.

Hodnotitelé si všímali chuti, vzhledu a konzistence, obalu a inovativnosti mléčných pochoutek. "Jednotlivá kritéria mají různou váhu, největší váhu má samozřejmě chuť a vůně," řekl předseda komise Jiří Štětina z pražské Vysoké školy chemicko-technologické. Poukázal na to, že v soutěži přibývá výrobků z kozího a ovčího mléka, dnes jich bylo hodnoceno 19. "Svědčí to o velké účasti farmářských výrobců, což vítáme," dodal. Polabské mlékárny získaly nejvíc bodů v kategorii mléčné nápoje a zakysané výrobky se svým jogurtem podle islandské receptury Milko Můj Skyr s malinovou příchutí. Kategorii čerstvých a tvarohových sýrů, tvarohů a pomazánek vyhrál čerstvý ovčí sýr ze Statku Horní Dvorce. Sýr s modrou plísní Sedlčanský Modřenín byl vyhodnocen jako nejlepší v kategorii přírodních zrajících sýrů. Jde o výrobek sedlčanské sýrárny patřící do skupiny Savencia Fromage & Dairy Czech Republic. Mezi kozími, bílými sýry a specialitami se umístil nejlépe Cri-Cri křupavý snack sýrárny Brazzale Moravia.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down