21.09.2021 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V rýžové kaši značky Hami z Polska jsou bakterie salmonely

Nemléčná rýžová kaše značky Hami může obsahoval bakterii Salmonella enteritidis, která způsobuje průjmové onemocnění salmonelózu, varuje Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI). Bakterie našli v příslušné šarži slovenští kolegové, uvedl v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Šarže se dostala i na český trh.

Výrobcem je polská společnosti Nutricia a jedná se o šarži s datem minimální trvanlivosti do 20. dubna 2022, balení má hmotnost 170 gramů. "Inspekce zjistila, že nevyhovující potravina se dostala na český trh. Dle dokumentace uvedenou šarži kontrolovaná osoba v ČR dodala následujícím odběratelům: Tesco, DM drogerie markt, Mall CZ, Tamda Foods, Rossmann, Velká Pecka, Alza, Globus a Malvel," uvedl Kopřiva. Inspekce doporučuje, aby nikdo tuto rýžovou kaši nejedl. Stejně jako slovenští kolegové vložila i SZPI dodatečnou informaci do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva RASFF, čímž umožní došetření a přijetí opatření v zemi původu potraviny.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down