03.12.2004 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vede zpracování masa

Zlepšit zpracování zemědělských výrobků a jejich marketing chce s podporou operačního programu 78 zájemců z celé republiky. Tolik se jich přihlásilo ve druhém kole přijímání žádostí, otevřeném od 19. července do konce srpna. V současné době regionální pracoviště fondu hodnotí přijatelnost projektů a přidělují jim body. Deset projektů bylo zamítnuto, oznámil Státní zemědělský intervenční fond ve zprávě k polovině listopadu.

Nejčastějším důvodem pro vyřazení projektů bylo podle SZIF nedodržení lhůty pro nápravu nedostatků zjištěných administrativní kontrolou a nesplnění kritérií pro hodnocení finančního zdraví. Stalo se také, že někteří žadatelé své projekty stáhli. Ti, kteří postupují dále, dohromady požadují finanční pomoc přes 288 milionů korun.
Nejvíce předložených projektů – celkem 33 - má zlepšit zpracování masa, 19 žadatelů usiluje o podporu investic do zpracování mléka, 14 projektů se týká ovoce a zeleniny, 11 investičních záměrů je spojených s výrobky mlýnského průmyslu a jediný zájemce se přihlásil o příspěvek na zlepšení zpracování škrobu. Nejvíce projektů – 26 - přijalo pracoviště SZIF v Českých Budějovicích, kde se soustředí žádosti z Jihočeského a Plzeňského kraje. Dvacet zájemců z krajů Jihomoravského a Vysočina se přihlásilo v Brně. Pouze dva projekty administruje pracoviště v Ústí nad Labem. Výše požadované dotace u projektů na investice do zpracování masa se pohybují od 195 tisíc do 12,8 milionu korun, u mléka je nejnižší požadovaná částka necelých 460 tisíc korun a nejvyšší 12,5 milionu korun. U projektů týkajících se zpracování ovoce a zeleniny usilují žadatelé o průměrnou dotaci 1,5 milionu korun, když rozmezí je od 374 tisíc do zhruba sedmi milionů korun.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down