20.03.2001 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vývoj produkce vepřového v Evropské unii

Produkce vepřového masa v Evropské unii byla v minulém roce nižší než v roce 1999, kdy s celkovým objemem 17,93 milionu tun dosáhla rekordní úrovně posledních let. Uvedl to Josef Vlk, vedoucí zahraničního oddělení Agrární komory ČR s odvoláním na informace AgraEurope. Ani letos se neočekává, že by produkce vepřového překročila úroveň roku 1999.

Jak Vlk doplnil, obvyklá produkce vepřového masa v EU se pohybovala na počátku devadesátých let na úrovni 16,2 milionu tun. Tato hranice, ale byla dramaticky překročena v roce 1998, kdy z roku na rok vzrostla výroba o 1,3 milionu tun a dosáhla v roce 1999 úrovně téměř18 milionů. V minulém roce se výroba pod tlakem trhu omezila a poklesla o zhruba čtvrt milionu tun na 17,686 milionu tun.
Největšími producenty byly loni Německo s produkcí 3,83 mil. tun, Španělsko se 2,86 mil. tun a Francie se 2,34 mil. tun. Na celkové produkci vepřového v EU se tyto země podle Vlka podílejí více než polovinou.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down