Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje má devět výrobků

Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje v letošním, 13. ročníku soutěže získalo devět výrobků. Mezi oceněnými jsou například kozí jogurt Ivany Zadražilové z Pilníkova na Trutnovsku, jablečný mošt Vojtěcha Drahoňovského ze Železnice na Jičínsku nebo Plotišťské nakládané okurky ze společnosti HAK z Plotišť nad Labem u Hradce Králové. Informovali o tom zástupci hejtmanství.

Do letošního ročníku se přihlásilo 38 výrobců se 161 výrobky. Nominace byly uděleny ve všech devíti kategoriích. Šest z nich získalo ocenění poprvé. Ocenění získali výrobci na druhém ročníku Festivalu regionálních produktů, který se o víkendu konal v Hradci Králové. "Jsem přesvědčen o tom, že regionální výrobce musíme podporovat, minimálně formou podobných přehlídek, kde mohou široké veřejnosti prezentovat kvalitu své práce," uvedl hejtman Martin Červíček .

Speciální Cenu hejtmana Královéhradeckého kraje letos získal staročeský uzený bok vyráběný společností ZEPO Bohuslavice, cukrovinka Bezé od společnosti FEST food a Frydrychův mošt z farmy vyrobený Miroslavem Frydrychem z jablek a višní.

Značka Regionální potravina, která je projektem ministerstva zemědělství, garantuje, že výrobek je udělaný podle dané receptury, je čerstvý a z lokálních surovin. Často jde o krajové speciality. Značku mohou na čtyři roky dostat pouze malé a střední firmy, které mají nejvýše 250 zaměstnanců.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down