Značku Regionální potravina má devět výrobků z hradeckého kraje

Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje v letošním jedenáctém ročníku soutěže získalo devět výrobků. Mezi oceněnými jsou například trhané vepřové maso ze zemědělského podniku ZEPO Bohuslavice, sýr balkánského typu z Karsitu Agro či džem ze švestek a hrušek od Petra Kareše z Ostroměře. O značku Regionální potravina se letos ucházelo 116 produktů od 32 výrobců. Ocenění výrobci o víkendu převzali v Hradci Králové na akci k 20. výročí vzniku Královéhradeckého kraje.

Značka Regionální potravina, která je projektem ministerstva zemědělství, garantuje, že produkt je zpracovaný podle dané receptury, je čerstvý a z lokálních surovin. Často jde o krajové speciality. Značku mohou na čtyři roky dostat pouze malé a střední firmy, které mají nejvýše 250 zaměstnanců. V celé ČR je v současné době oceněno 409 produktů od 313 výrobců. "Těší nás, že zájem ze strany výrobců neustále narůstá. Do soutěže se hlásí nejen stávající držitelé, ale také zcela noví producenti. V devíti kategoriích se umístilo hned šest produktů od nových výrobců," uvedl regionální koordinátor soutěže Lukáš Vacek. Z jednotlivých kategorií měly v Královéhradeckém kraji největší zastoupení alkoholické a nealkoholické nápoje, kde hodnotitelská komise vybírala z 28 vzorků.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down