Jihočeská univerzita reaguje na zájem veřejnosti o vaření piva

Jihočeská univerzita (JČU) reaguje na zájem veřejnosti o domácí vaření piva a otevírá pro veřejnost kurzy vaření zlatavého moku. Zájemci se při nich dozvědí o postupech při výrobě i to, jaké suroviny jsou pro nápoj vhodné. Kurzy se uskuteční v minipivovaru zemědělské fakulty. Uvedla to mluvčí JČU Dagmar Dvořáková.

"Ne nadarmo se říká, že Češi jsou národem pivařů. V současné době je v České republice přes tři sta padesát minipivovarů. Z toho jich sto padesát vzniklo v posledních třech letech a dá se říct, že v současné době vzniká v podstatě každý týden nový," řekl Pavel Smetana, vedoucí katedry potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů Zemědělské fakulty, pod niž minipivovar spadá. Zájemci o jednodenní nebo dvoudenní kurz zaplatí od 2500 do 5000 korun. Kurzy povede sládek se zkušenostmi z velkého pivovaru. "Sami účastníci si určí, na co kurz chtějí zaměřit, budeme jim ho takzvaně připravovat na míru podle jejich přání," řekl Smetana.  Dodal, že Zemědělská fakulta má zkušenosti s akcemi pro veřejnost. Připomněl, že nabízela například kurzy na výrobu sýrů. "Máme co nabídnout, ať už jde o moderní zázemí našeho minipivovaru, který využíváme pro výukové a vědecké účely, či potřebné znalosti a vědomosti i nejnovější informace z oboru," řekl.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down