18.10.2022 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Francouzská mlékárenská společnost zachová aktivity v Rusku

Největší mlékárenská společnost na světě Lactalis zachová své aktivity v Rusku, aby zde zásobovala místní trh potravinami. Mluvčí společnosti to řekl agentuře Reuters. Konkurenční firma Danone předtím oznámila, že se vzdá kontroly nad svým mlékárenským podnikáním v zemi.

"V této fázi jsme se rozhodli, že v Rusku zůstaneme," řekl mluvčí. "Domníváme se, že plníme své poslání a zajišťujeme výživu civilního obyvatelstva." V reakci na invazi Ruska na Ukrajinu se mnoho nadnárodních společnosti rozhodlo zbavit svých ruských aktivit. Oznámení Danone přišlo po prohlášení automobilky Nissan z počátku tohoto týdne, že se zbaví svých aktivit ve prospěch ruského státu. Některé západní potravinářské firmy se podobně jako Lactalis nakonec rozhodly zachovat svoji přítomnost v Rusku s odkazem na svoji roli v dodávkách základních potravin. Soukromá společnost Lactalis má v Rusku čtyři výrobní závody zpracovávající místní mléko a přibližně 1900 zaměstnanců. Loni se Rusko na celkových tržbách firmy 22 miliard eur (541 miliard Kč) podílelo zhruba jedním procentem. Skupina ale zastavila průmyslové investice a reklamu v Rusku. Oddělila také tamní aktivity od zbytku svého podnikání, uvedl mluvčí. Dodal také, že firma nemá žádné smlouvy s ruským státem. Lactalis si také zachoval svoji přítomnost na Ukrajině. Zde má tři výrobní závody a přibližně 850 zaměstnanců. Továrny se nacházejí na Ukrajinou ovládaném území poblíž frontové linie na východě a jihu země. Z bezpečnostních důvodů zde však byla zaznamenána určitá omezení. Před válkou měla Ukrajina na celkových tržbách skupiny podobný podíl jako Rusko.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down