23.09.2024 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Potravináři zatím dodali do povodněmi zasažených oblastí 467 tun potravin a vody

Výrobci potravin dodali do regionů zasažených povodněmi od minulého týdne dosud 467 tun potravin a balených vod, připravili také 20 tun drogerie a krmiva pro domácí zvířata. Informoval o tom tiskový mluvčí Potravinářské komory ČR Marek Zemánek s tím, že podniky budou pomoc poskytovat i v tomto týdnu, přidají chlazené výrobky, uvedla.

Pomoc distribuují potravinové banky

Například společnost Dobšické těstoviny pomohla dodat přes 3000 balení těstovin. Společnost Nestlé během týdne darovala statisíce porcí jídla, zejména polévek, čokoládových tyčinek nebo kaší pro děti. Připravila také krmiva pro domácí zvířata. Ve spolupráci Českého červeného kříže, potravinových bank a Hasičského záchranného sboru distribuovala společnost Coca-Cola HBC Česko a Slovensko téměř 200 palet balené vody. Společnost Unilever do povodněmi postižených oblastí dodala také desítky palet výrobků Savo. Pekárny Penam věnovaly zhruba 16 000 kusů pečiva a poskytly obcím mimo jiné 4700 pytlů a téměř pět tun krmného obilí jako náhradu za chybějící písek. Trvanlivé, sušené i kondenzované mléko dodala mlékárna Hlinsko, výrobky poskytla i společnost Vodňanská drůbež. Firmy mohou pomoc směrovat přes potravinové banky v jednotlivých krajích, nejvíce chybí balená voda, pečivo, nudle či polévky do hrnku, přesnídávky a úklidové vybavení. Lidé mohou na nákup základních potravin a drogerie přispět i na účet Potravinové banky s číslem 2102162683/2010. Česko totiž nedávno zasáhly  vydatné deště a záplavy. Rozsáhlé a ničivé záplavy po vytrvalém dešti o předcházejícím víkendu silně zasáhly zejména Moravskoslezský kraj a sever Olomouckého kraje.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down