23.10.2000 | 03:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zakysané mléčné výrobky mají antidepresívní účinky

Zakysané mléčné výrobky, například kefír, acidofilní mléko, jogurt a smetanový zákys, působí antidepresívně. "Průzkumy ukázaly, že při fermentaci se z mléčné bílkoviny uvolňuje aminokyselina tryptofan, která působí antidepresívně a zlepšuje náladu," řekla to odbornice na výživu ze Státního zdravotního ústavu Lydie Ryšavá. Vysvětlila to tím, že mikroflóra z čerstvých zakysaných výrobků má kladné účinky na fyziologické děje v těle.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down