23.10.2000 | 03:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zakysané mléčné výrobky mají antidepresívní účinky

Zakysané mléčné výrobky, například kefír, acidofilní mléko, jogurt a smetanový zákys, působí antidepresívně. "Průzkumy ukázaly, že při fermentaci se z mléčné bílkoviny uvolňuje aminokyselina tryptofan, která působí antidepresívně a zlepšuje náladu," řekla to odbornice na výživu ze Státního zdravotního ústavu Lydie Ryšavá. Vysvětlila to tím, že mikroflóra z čerstvých zakysaných výrobků má kladné účinky na fyziologické děje v těle.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down