29.08.2000 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Drůbeží se stalo nejvýznamnějším z druhů mas

Drůbeží maso se stalo během uplynulých dvou desetiletí nejvýznamnější potravinou živočišného původu. Nejprve si pozici na trhu vydobylo maso kuřecí a v 80. letech i krůtí. Úspěch této potraviny na trhu má různé příčiny.

Jednou z nich je i upřednostňování lehkých, méně tučných potravin konzumenty, další je snaha zpracovatelského sektoru přicházet na trh stále s novými výrobky. Významnou úlohu sehrála rovněž možnost atraktivní cenové nabídky díky novým organizačním strukturám. Nověji se začíná objevovat také aspekt bezpečnosti potravin.
Siituaci v produkci a spotřebě drůbežího masa podrobně mapuje článek, který naleznete v rubrice Živočišná výroba.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down