29.08.2000 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Drůbeží se stalo nejvýznamnějším z druhů mas

Drůbeží maso se stalo během uplynulých dvou desetiletí nejvýznamnější potravinou živočišného původu. Nejprve si pozici na trhu vydobylo maso kuřecí a v 80. letech i krůtí. Úspěch této potraviny na trhu má různé příčiny.

Jednou z nich je i upřednostňování lehkých, méně tučných potravin konzumenty, další je snaha zpracovatelského sektoru přicházet na trh stále s novými výrobky. Významnou úlohu sehrála rovněž možnost atraktivní cenové nabídky díky novým organizačním strukturám. Nověji se začíná objevovat také aspekt bezpečnosti potravin.
Siituaci v produkci a spotřebě drůbežího masa podrobně mapuje článek, který naleznete v rubrice Živočišná výroba.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down