14.08.2014 | 02:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Brně vzniká nový minipivovar

V Brně vzniká z iniciativy bývalého generálního ředitele Starobrna Františka Krakeše nový pivovar. Vařit bude na bývalých jatkách s kapacitou 10 000 hektolitrů ročně. Krakeš řekl, že pivovar zahájí výrobu ještě letos na podzim.

Kapacita pivovaru je zhruba poloviční, než kolik piva aktuálně vyrábí průmyslový pivovar ve Vyškově. Loni obnovil provoz také břeclavský pivovar. Vyrobil za osm měsíců 15 000 hektolitrů, letos chce svoji produkci zdvojnásobit.
Krakeš sdělil, že jejich ambicí je rozšíření nabídky na trhu s pivem řemeslně vyráběným klasickým způsobem renomovaným sládkem.

Podle mluvčí Starobrna Kateřiny Beute je český pivní trh velmi rozmanitý a pro nová zajímavá piva je na něm určitě prostor. Proto v letošním roce představili extra chmelený ležák Starobrno Drak, který sklízí velmi pozitivní ohlasy u odborníků i konzumentů. Je přesvědčena, že obstojí i tváří v tvář novým konkurenčním produktům.
Nový pivovar bude provozovat Brněnská pivovarnická společnost. Vařit bude na bývalých městských jatkách, kde část prostor pronajímají firmám Brněnské komunikace.

V České republice dále přibývají minipivovary. Od začátku letošního roku do června jich přibylo 22 a v současné době jich je už přibližně 230, přičemž do konce roku jich bude zhruba 250. Podle odborníků se zvyšuje také počet příznivců takzvaného homebrewingu, tedy nadšenců, kteří si doma vaří pivo sami. Aktuálně je malých pivovarů s výrobou do 10 000 hektolitrů zhruba 230. Několik restauračních je i v Brně.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down