Inspektoři odhalili v čerčanské restauraci hrubé porušení hygienických podmínek

Veterinární inspektoři při včerejší kontrole restaurace Pyšelka v Čerčanech – Vysoké Lhotě – zjistili nejen porušení předpisů týkajících se skladování masa, ale i hrubé porušení hygienických podmínek. Vzhledem k možnému riziku ohrožení zdraví lidí byl okamžitě podán podnět kompetentnímu orgánu k uzavření provozovny. Informoval o tom mluvčí Státní veterinární správy ČR Petr Pejchal.

Inspektoři Krajské veterinární správy pro Středočeský kraj objevili během kontroly v chladírnách maso, které bylo na pohled oslizlé a zapáchalo (hovězí kližka 4,2 kg a vepřové odřezky 0,85 kg). V mrazáku byla uskladněna dvě balení mraženého kapra – minimální trvanlivost do 20. října 2014. Podle veterinárního zákona byl ihned nařízen zákaz uvádění těchto potravin do oběhu. Za výše uvedená pochybení uloží Krajská veterinární správa pro Středočeský kraj provozovateli odpovídající sankci.

Při kontrole bylo dále zjištěno hrubé porušení hygienických podmínek v suchém skladu i v ostatních prostorách provozovny stravovacích služeb – stopy přítomnosti hlodavců, mimo jiné  trus, prokousaná balení s potravinami.

Vzhledem k možnému riziku ohrožení zdraví lidí byl v rámci došetření situace podán podnět Krajské hygienické stanici pro Středočeský kraj, která s největší pravděpodobností provozovnu uzavře do té doby, než dojde k nápravě situace.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down