Změny předpisů o značení výrobků komplikují život malým producentům potravin v Libereckém kraji. Některé firmy kvůli tomu dokonce vzdaly svou letošní účast v soutěži Regionální potravina Libereckého kraje. Z původně přihlášených 90 výrobků jich tak nakonec komise hodnotila jen 80. U příležitosti prezentace osmi výrobků navržených na ocenění to novinářům řekl Robert Erlebach, předseda Regionální agrární rady Libereckého kraje a jednatel Zemědělské farmy K.E.K.
S označením výrobků měl sám problémy. "Loni nám vytýkali, že na nálepkách nemáme obsah soli, letos, že ho tam máme. Museli jsme ho odstranit, přitom je to pro zákazníky hodně důležitý údaj. Problémem je orientace v těch vyhláškách, nikdo nesedíme a nečteme pořád, co je nového," řekl Erlebach. Změny podle něj často nestíhají zaregistrovat ani na veterinární správě, s níž náležitosti svých etiket potravináři konzultují. Podle koordinátorky soutěže Vladimíry Pachlové musel klíčové informace o obsahu nejen soli, ale také tuku, odstranit ze své šunky fitness i frýdlantský zpracovatel masa Folda.*