První chovatelé dostali od kraje doplatek ztrát způsobených ptačí chřipkou

První z celkového počtu 220 chovatelů drůbeže na území Moravského Krumlova dostali dnes od Jihomoravského kraje doplatek ztrát způsobených likvidací drůbeže v době ptačí chřipky, která region zasáhla v lednu. Vyplácení doplatku je možné díky poskytnutí daru ve výši 174 000 korun z krajského rozpočtu do rozpočtu Moravského Krumlova, uvedl dnes krajský úřad v tiskové zprávě.

"Byl jsem na místech, která byla na začátku tohoto roku ptačí chřipkou postižena, a pro některé, zejména starší obyvatele byla tato událost velmi citlivá. Rozhodli jsme se proto dorovnat drobným chovatelům rozdíl mezi kompenzacemi od Ministerstva zemědělství a reálnou hodnotou drůbeže," uvedl hejtman Bohumil Šimek. Doplatek vzniklé ztráty byl drobným chovatelům vyplacen ve formě finančního daru. Tvoří jej rozdíl mezi cenou v místě obvyklou za nákup nové slepice ve výši 170 korun a náhradou za likvidovanou drůbež poskytnutou Ministerstvem zemědělství podle jejich ceníku ve výši 100 korun. Obdobným způsobem se bude postupovat v oblasti Ivančic. Městu Ivančice jako obci s rozšířenou působností kraj poskytl dar 536 060 korun, který bude použit na doplacení nákladů, které vznikly lidem žijícím v Ivančicích a jejich městských částech, v Oslavanech a v obci Nová Ves v důsledku zavedení mimořádných veterinárních opatření. V Ivančicích bude zahájeno vyplácení doplatku 1. září.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down