Na krůtí farmě na západě Francie se objevila ptačí chřipka

Francouzští veterináři odhalili vysoce patogenní ptačí chřipku na krůtí farmě na západě Francie. Jde o první takový výskyt v regionu, uvedla včera drůbežářská společnost Anvol s odvoláním na informace zveřejněné místními úřady.

Virus se rozšířil na farmě čítající na 13.000 krocanů ve vesnici Beaufou v departementu Vendée, řekl agentuře Reuters ředitel firmy Anvol Yann Nédélec. V Evropě v poslední době přibývá nových ohnisek ptačí chřipky jak u volně žijících ptáků, tak v chovech. Bulharské veterinární úřady proto o víkendu začaly utrácet více než 39.000 kuřat ze dvou velkochovů na jihu země. V Česku v posledních týdnech utráceli veterináři ptáky z několika hejn firmy Rybářství Nové Hrady, v bažantnici na Hodonínsku a ve velkochovu drůbeže v Libotenicích na Litoměřicku. Celkově loni bylo nutné v Česku kvůli nákaze zlikvidovat více než čtvrt milionu kusů drůbeže.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down