13.12.2005 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Aféra kolem zkaženého masa přivedla Němce k bioproduktům

Aféry kolem prodeje prošlého masa, nebo masa nevhodného pro lidskou spotřebu v Německu přivedly zákazníky ekologickým prodejnám a malým řeznictvím. Podle agenturních informací tak řezníci, kteří nabízejí maso zvířat z ekologických chovů, v poslední době téměř nestačí uspokojit poptávku..

Ředitel Sdružení ekologického potravinářského průmyslu Alexander Gerber tvrdí, že zájem o masné ekovýrobky se zvýšil o 30 procent. "Je to obrat na trhu. Zákazníci se při nákupu potravin znovu začali soustředit na kvalitu," řekl Gerber listu. Maso z ekologické výroby podléhá přísnějším kontrolám kvality a přísnějším pravidlům. Němci se na tato měřítka znovu zaměřili po nedávných aférách, kdy se zjistilo, že desítky mrazíren po celé zemi skladují a nabízejí prošlé maso, a některé firmy ve velkém obchodují se zbytky určenými do zvířecích konzerv jako se surovinou vhodnou třeba k výrobě želatiny nebo uzenin.
Spotřebitelé otřesení rozsahem aféry začali výrazněji vyhledávat i malá řeznictví, neboť jim jejich zboží připadá důvěryhodnější než anonymní výrobky ve velkých supermarketech. Supermarkety tvrdí, že jim obrat neklesá, podle malých podniků je ale obrat na trhu a příklon k menším podnikům viditelný.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down