15.08.2002 | 03:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ČZPI na pomoc výrobcům a distributorům

Česká zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje, že znehodnoceny mohou být nejen potraviny, které mají nebo měli lidé doma v zásobě, ale také potraviny ve výrobních podnicích, skladech a obchodech. Stejně tak mohly být záplavami poškozeny prostory, v nichž se s potravinami manipuluje. Všechny územně příslušné inspektoráty ČZPI jsou proto připraveny okamžitě zahájit posuzování výrobních, prodejních, skladovacích a dalších prostor, v nichž jsou vyráběny nebo skladovány potraviny.

Inspektoři budou zdarma vystavovat doklady o způsobilosti příslušných prostor k výrobě potravin nebo k jiné manipulaci s nimi. V případě požadavků pojišťoven mohou být tyto doklady vystavovány i pro potřeby objektivního vyčíslování škod.
Posudky o tom, že konkrétní potraviny je možné dále uvádět do oběhu a používat, budou inspektoři vystavovat pouze v případech, kdy potraviny prokazatelně nepřišly do přímého kontaktu se záplavovou vodou.
Zájemci o vystavení posudků ČZPI se mohou obracet přímo na územně příslušné inspektoráty:
Tábor – 0361/257111
Plzeň – 019/7246706, 019/7243667
Ústí nad Labem – 047/5651225
Hradec Králové – 049/5394110
Brno – 05/42216161-3
Praha - 02/57199511
Další kontaktní adresy je možné najít na webových stránkách inspekce www.czpi.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down