19.11.2003 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Drůbežáři se v Klatovech důkladně připravují na vstup

Komisaři EU budou dnes rozhodovat o prodloužení takzvaného exportního čísla na vývoz masa a masných výrobků do zemí Evropské unie pro Drůbežářský závod Klatovy. Firma má licenci už 20 let. V minulých deseti letech investovala přes 600 milionů korun, zejména do strojního vybavení. Po vstupu do EU chce společnoct více vyvážet a připravuje nové uzenářské výrobky, které by byly občanům EU chuťově blízké. Uvedl to generální ředitel podniku Antonín Mottl.

Loni i letos podnik investoval po 70 milionech korun. Zhruba polovinu této částky v obou letech podniku poskytl evropský program Sapard. V loňském roce firma vybudovala novou porcovnu kuřat, která je nyní údajně největší v České republice. Letos vložila peníze do technologie na napařování kuřat a do nové kuchací linky. Podle ředitele investice musí pokračovat ve stejném objemu, přičemž očekává, že firma získá větší peníze z evropských fondů.
Podnik se 477 zaměstnanci, který letos plánuje tržby na úrovni loňského roku, tedy kolem 850 milionů korun, letos do
Německa vyveze pět až šest procent produkce - celých kuřat i porcovaného masa.
Podle Mottla je ale pro podnik vstup do unie velkou neznámou a nikdo neví, co se stane. Čeští zpracovatelé ani netuší, zda se na ně konkurenti ze západu už připravují a zda plánují vyšší dovozy na tuzemský trh, dodal ředitel.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2023 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down
Memory: 26MB (5.2% of 500MB)