11.01.2001 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Gastronomické veletrhy letos se změnami

S poměrně zásadní změnou musí letos počítat vystavovatelé i návštěvníci tradičních gastronomických veletrhů. Jejich organizátoři vyhověli přání odborné veřejnosti a veletrhy Pivex, Vinex a Inteco převedly na dvouletou periodicitu. Mění se také poněkud koncepce Salimy, v jejímž rámci bude nyní každý rok zvýrazněn jiný významný potravinářský obor.

Podle vedoucí manažerky těchto veletrhů Drahomíry Hochmanové to tento rok bude mlékárenství. Salimu, která se letos bude konat již po dvaadvacáté, doprovodí devatenáctý ročník odborného veletrhu Inteco zaměřený na zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování. Kromě těchto dvou veletrhů proběhne již podruhé prezentačně prodejní přehlídka Dny českého piva. V roce 2002 se k veletrhům Salima a Inteco připojí Pivex, Vinex a nově koncipovaný veletrh MGV. Ten se bude věnovat pouze problematice mlýnského, pekárenského a cukrárenského průmyslu. Zčásti tak nahradí původní veletrh Ibucob, v jehož náplni byla problematika těchto potravinářských oborů a masného průmyslu. Zrušením tohoto veletrhu však řezníci úplně zkrátka nepřijdou. Právě v roce 2002 bude totiž podle Hochmanové zpracování masa nosným tématem Salimy.
Letošní mezinárodní gastronomické veletrhy proběhnou od 6. do 9. března (Dny českého piva od 7. do 10. března). I letos je doprovodí řada odborných seminářů a konferencí, společenských akcí i nejrůznějších soutěží určených veřejnosti.
Jak Hochmanová uvedla, do uplynulého týdne se zatím přihlásilo 623 firem z celkem 24 zemí, obsazená plocha činí zhruba 16 tis. m2.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down