Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v pondělí uzavřela kvůli nevyhovujícím hygienickým podmínkám pekárnu Petr Süsser v Mostě. Nedostatky nalezla jak ve výrobní, tak prodejní části. Majitel nedostatky odstranil a středeční kontrola mu povolila provozovnu opět využívat. SZPI s ním také zahájí správní řízení o uložení sankce, informoval Martin Štoll ze SZPI.
"Provozovna nebyla udržována v řádném stavu a bylo zřejmé i zanedbání úklidu a čištění používaných zařízení. Kromě těchto nedostatků inspekce zjistila také nežádoucí výskyt hmyzu a v zázemí provozovny i výskyt hlodavců," uvedl Štoll.
Suroviny pro výrobu pečiva byly skladovány v nevyhovujících hygienických nebo teplotních podmínkách a některé neměly ani označení, z něhož by byla patrná doba trvanlivosti.
Majitel pekárny dostal zákaz užívat prostor pro výrobu potravin i prodejnu. Vedle úklidu mu SZPI nařídila vyřadit veškeré nedostatečně označené suroviny a vyřadit suroviny, u nichž došlo k narušení chladicího řetězce.