23.01.2015 | 01:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inspekce zavřela pekárnu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) z hygienických důvodů zavřela pekárnu ve Žlebech na Kutnohorsku. Při kontrole našla v tamním skladu surovin pro výrobu pečiva velké množství myšího trusu a mrtvou myš. Inspekce proto firmě nařídila očistu od hlodavců, případně hmyzu a celkový úklid. Uvedl to mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Inspekce zavřela pekárnu společnosti Audit CI v Ronovské ulici. Spolu s myším trusem inspektoři ve skladu mouky a dalších výrobních surovin našli také několik obalů, které myši okousaly. "Vzhledem k tomu, že provozovatel nezajistil podmínky pro bezpečnou výrobu potravin, SZPI na místě uložila zákaz užívání prostor pro závažné porušení hygienických předpisů," uvedl Kopřiva. Obnovit provoz potravinářští inspektoři umožní, pokud pekárna nedostatky odstraní.
SZPI v loňském roce provedla více než 35.000 kontrol potravinářských podniků, celních skladů a internetových obchodů, necelá čtvrtina z toho byla ve výrobě. Kvůli mrtvým myším a myšímu trusu ve skladu surovin například v srpnu zavřela Lomanskou pekárnu ve Františkových Lázních. Inspekce loni udělila pravomocně pokuty za 99,5 milionu korun, což je o 55 procent více než v roce 2013.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.