Třicet potravinářských výrobků si odneslo z pardubického dostihového závodiště ocenění Mls Pardubického kraje. Do čtvrtého ročníku soutěže se přihlásilo 24 regionálních výrobců s 88 produkty, podobně jako loni. Ocenění by mělo napomoci prodeji výrobků z kraje.
Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. Mezi mlýnskými a pekárenskými výrobky odborná porota ocenila například zelňákovou kapsu ze Štefanova pekařství v Lukové na Orlickoústecku, mezi mléčnými výrobky pařený kozí sýr Marie Černilové z Licibořic na Chrudimsku. V kategorii masných výrobků získalo ocenění nejvíce výrobků, celkem 18, například paštika s medvědím česnekem z Francouzova uzenářství ze Skupic na Chrudimsku. Cenu porota udělila i třem perníkářským výrobkům. "Ocenění výrobcům pomáhá při marketingu a prodeji. Získají od nás nálepky s logem soutěže, které na své zboží umísťují, a my nejlepší výrobky propagujeme. Máme zjištěno, že soutěž přináší skutečný efekt," uvedl ředitel pořádající společnosti Agrovenkov Vladimír Šabata.
Svůj názor mohla v anketě vyjádřit i veřejnost, tedy fanoušci dobrého jídla, kteří akci navštívili a mohli ochutnat vystavené vzorky. Paštika s česnekem z Francouzova uzenářství dostala kromě odborné poroty ocenění i od návštěvníků, dalšími dvěma výrobky, které lidem nejvíce chutnaly, byla uzená pečeně z Řeznictví a uzenářství Pavla Hubeného z Bylan na Chrudimsku a zelník z Pekárny Letohrad na Orlickoústecku.