06.09.2010 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mls Pardubického kraje

Třicet potravinářských výrobků si odneslo z pardubického dostihového závodiště ocenění Mls Pardubického kraje. Do čtvrtého ročníku soutěže se přihlásilo 24 regionálních výrobců s 88 produkty, podobně jako loni. Ocenění by mělo napomoci prodeji výrobků z kraje.

Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. Mezi mlýnskými a pekárenskými výrobky odborná porota ocenila například zelňákovou kapsu ze Štefanova pekařství v Lukové na Orlickoústecku, mezi mléčnými výrobky pařený kozí sýr Marie Černilové z Licibořic na Chrudimsku. V kategorii masných výrobků získalo ocenění nejvíce výrobků, celkem 18, například paštika s medvědím česnekem z Francouzova uzenářství ze Skupic na Chrudimsku. Cenu porota udělila i třem perníkářským výrobkům. "Ocenění výrobcům pomáhá při marketingu a prodeji. Získají od nás nálepky s logem soutěže, které na své zboží umísťují, a my nejlepší výrobky propagujeme. Máme zjištěno, že soutěž přináší skutečný efekt," uvedl ředitel pořádající společnosti Agrovenkov Vladimír Šabata.
Svůj názor mohla v anketě vyjádřit i veřejnost, tedy fanoušci dobrého jídla, kteří akci navštívili a mohli ochutnat vystavené vzorky. Paštika s česnekem z Francouzova uzenářství dostala kromě odborné poroty ocenění i od návštěvníků, dalšími dvěma výrobky, které lidem nejvíce chutnaly, byla uzená pečeně z Řeznictví a uzenářství Pavla Hubeného z Bylan na Chrudimsku a zelník z Pekárny Letohrad na Orlickoústecku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down