Cukrovinky s pudinkem, svatební koláčky a nadívaná kýta. Tyto tři potravinářské výrobky dnes nejvíce chutnaly veřejnosti na pardubickém dostihovém závodišti, kde se během 10. mezinárodní výstavy Koně v akci vyhodnocoval druhý ročník soutěže regionálních potravinářských firem Mls Pardubického kraje 2008. Sdělil to ředitel Krajské hospodářské komory Václav Kroutil.
Lidé mohli tento rok vybírat ze 65 výrobků 25 vystavovatelů. O přízeň odborníků i laiků se ucházely například svatební koláčky, kozí jogurt, sendvič s uzeninou, slanina, česnekový bok, pivo, pomazánkové máslo nebo dezertní sýr v oleji. Veřejnost o nejvydařenějších výrobcích hlasovala pomocí hlasovacího lístku. Odborná porota pak kromě chuti, vzhledu a vůně brala v úvahu například ještě obsah a kvalitu použitých surovin. Z jejího hodnocení vyšly v jednotlivých kategoriích nejlépe trvanlivý salám Rubín z masokombinátu v Poličce, perníkový znak města pardubického perníkáře Pavla Janoše, neochucené choceňské pomazánkové máslo a medovina firmy Medovinka z Hlinska.
Pořádající sdružení Agrovenkov má registrovanou značku Mls Pardubického kraje a vítězné výrobky mohou být označovány tímto logem, čímž chce sdružení napomáhat propagaci českých výrobků. Loňského prvního ročníku soutěžního klání se zúčastnilo 22 potravinářských firem s 64 výrobky. Minulý rok vyhrálo u veřejnosti sladké pečivo a vepřová kýta, u odborníků například smetanový jogurt, kozí sýr, medovina, svatební koláče, tlačenka, vídeňské párky nebo maďarská klobása.