19.12.2001 | 10:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Moderní drůbežárna čpavkem nepáchne

Po ročním měření výskytu čpavku, který prováděli hygienici u moderní velkokapacitní drůbežárny ve Všerubech na Domažlicku se ukázalo, že je ho paradoxně více v okolí vesnic než u samotné drůbežárny. Informoval o tom Svatopluk Krýsl z klatovské hygienické stanice, který monitoring zajišťoval. Výsledky potvrdilo i nezávislé měření německých hygieniků. Věší výskyt čpavku u obcí než u drůbežárny je podle hygieniků dán zřejmě zemědělskou činností, pastvou dobytka a vyvážením močky.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down