05.03.2018 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na potravinářské veletrhy Salima v Brně přišlo dvacet tisíc lidí

Na brněnské potravinářské veletrhy Salima letos přišlo 20 tisíc lidí a se sobotou, kdy ještě pokračoval Festival chutí, by to mohlo být podle odhadu pořadatelů 23 tisíc. I tak je to méně než před dvěma a před čtyřmi lety, veletrh však přitáhl více vystavovatelů. Kromě potravin se na veletrhu představili v příbuzných veletržních akcích ve velkém výrobci potravinářských technologií, zařízení pro hotely, restaurace a různá gastrozařízení. Tradiční součástí bylo i představení firem, které se zabývají obaly potravin, uvedl ve víkendové tiskové zprávě mluvčí veletrhu Michal Svoboda.

Proti minulým ročníkům však přijelo více vystavovatelů, téměř 900 z 39 zemí. "Letošní potravinářské veletrhy opět prokázaly, že jsou důležitou obchodní platformou pro dané obory. Těší nás zvýšený zájem vystavovatelů i zájem návštěvníků," uvedl generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš. Zatímco dříve býval veletrh více přehlídkou potravin, letos se ze Salimy důsledně vydělila v pavilonu V potravinářská technika a technologie v samostatném projektu Salima Technology.

Novinkou letošního roku byl Festival chutí v pavilonu C. Prezentovali se zde výrobci regionálních pochutin a především minipivovary, kterých v Česku neustále přibývá, přestože odborníci již v minulosti říkali, že na trhu už prakticky není místo.*

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down