23.10.2008 | 03:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Náchodský pivovar vsadil na specialitu

Náchodský pivovar obohatil po dvou letech český pivní trh o speciáln, svrchně kvašené tmavé pivo anglo-irského původu. Ve srovnání s většinou dnes vyráběných piv je odlišný především výrobní technologií. Využívá se při ní infuzní technologie vaření a kvasinky svrchního kvašení. Nové pivo Primátor Stout je vyrobeno ze čtyř druhů sladů, českého, bavorského, nakuřovaného, barvicího, praženého ječmene, nesladovaného ovsa a z originálních britských chmelů. Pro toto pivo je charakteristická velmi tmavá barva, výrazná chuť praženého ječmene, silná hořkost, ovocné tóny, krémová plnost a smetanová pěna.

„Cílem je obohacovat český pivní trh o netradiční produkci a neomezovat spotřebitelské chutě pouze na jeden typ piva, konkrétně český ležák,“ uvedl Josef Hlavatý, generální ředitel a místopředseda představenstva Pivovaru Náchod, člen prezidia Českého svazu malých nezávislých pivovarů a člen předsednictva Českého svazu pivovarů a sladoven. „Uvědomujeme si, že se tak trochu dáváme do boje se značně konzervativním přístupem českého konzumenta piva, ale právě zvyšující se odbyt v segmentu speciálních piv v posledním období potvrzuje, že i u nás po letech izolace a zakonzervování spotřebitelských zvyklostí se postupně objevuje skupina konzumentů, která je ochotná experimentovat a neomezuje se jen na uniformní řadovou produkci,“ dodal Hlavatý.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down