Principiální rozdíl ve značení přináší novela zákona o vinohradnictví a vinařství. Podle Bedřicha Škopka z ministerstva zemědělství stanovuje totiž nejen údaje povinné podle § 13, ale též údaje dobrovolné (§ 13 a). Nic jiného nesmí etiketa vína obsahovat. Novela také rozšiřuje přívlastky vín. Kromě kabinetu, výběru z hroznů a pozdního sběru uvádí i další tři druhy, a to výběr z bobulí, slámové víno a ledové víno. V případě těchto tří druhů vína s přívlastkem jsou surovinou hrozny, které obsahují minimálně 27 % cukru. U slámového a ledového vína jde v podstatě o zahuštění obsahu bobulí. V případě slámového vína jde o vyschnutí hroznů rozložených na zhruba 3 měsíce na slámě. Ledové víno se zbavuje části vody v bobulích vymrzutím. Hrozny pro jeho výrobu se nechají na vinici zmrznout a sklízejí se i lisují při teplotě -6 o C.