24.09.2018 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ocenění Perla Zlínska převzalo patnáct regionálních výrobců

Ocenění Perla Zlínska 2018 ve Zlíně převzalo v sobotu 15 výrobců ze Zlínského kraje. Perlu Zlínska uděluje třináctým rokem agrární komora společně se Zlínským krajem. Komise letos hodnotila 121 vzorků od 24 producentů, řekla ředitelka Agrární komory Zlínského kraje Jana Brázdilová. Loni komise hodnotila 139 vzorků od 44 výrobců. Předání ocenění bylo součástí Dne Zlínského kraje, na kterém regionální výrobci prezentovali své potraviny.

Ze 27 výrobků přihlášených v kategorii ostatní uspěly kynutý knedlík Krtinec od Josefa Martínka z Krhové na Vsetínsku a bramborový knedlík plněný škvarky od společnosti HaKne z Hulína na Kroměřížsku. V kategorii pekařských výrobků dostala Perlu Zlínska například společnost Avos Kroměříž za mlynářský chléb. Mezi cukrářskými výrobky na cenu dosáhly pohankové sušenky od Jana Slováka z Valašské Senice na Vsetínsku. Ocenění obdržely i potraviny v kategoriích masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, med, alkoholické a nealkoholické nápoje nebo ovoce a zelenina. Stejně jako v minulých ročnících se naopak nepodařilo obsadit kategorii výrobků z ovčího mléka a skopového masa. V kategorii mléko a mléčné výrobky získal ocenění mimo jiné Martin Vlček z Vizovic na Zlínsku za kozí zmrzlinu Amarena.

Titul Perla Zlínska získávají oceněné potraviny natrvalo. Výrobci mohou známku zdarma použít na obalech svých produktů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down