14.10.2011 | 02:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ocenění výrobek Olomouckého kraje

Vedení olomouckého hejtmanství a místní Agrární komory udělilo 15 produktům regionálních potravinářských firem titul Výrobek Olomouckého kraje. Odborná porota je vybrala ze 66 produktů, které do soutěže přihlásilo 25 firem.

Ocenění získala například společnost Hanácká kyselka, firma Dubická zemědělská, Řeznictví Kunovský a firma TEROZ Loštice.
"Cílem této značky je podporovat potraviny, které jsou vyráběné v našem kraji. Chceme jejím prostřednictvím upozornit spotřebitele na jejich vysokou kvalitu. Zároveň je i podporou zemědělské prvovýroby, protože většina surovin používaných při výrobě této produkce musí pocházet z regionu," řekl předseda představenstva Agrární komory Olomouckého kraje Josef Hlavinka. Podle ředitele olomouckého inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jindřicha Smičky porota, jejímž byl předsedou, hodnotila zejména složení výrobků, jejich vůni, chuť či funkčnost obalu. Oceněné výrobky získaly od pořadatele soutěže právo užívat značku Výrobek Olomouckého kraje po celou dobu jejich výroby. "Ocenění Výrobek Olomouckého kraje jsme získali, myslím, již potřetí. I tak nás to vždy těší. Značku využíváme například na prezentacích na veletrzích. Každé ocenění výrobek pokaždé zvedne, svědčí o jeho kvalitě," sdělil ředitel Hanácké kyselky Josef Doležel. Klání o titul Výrobek Olomouckého kraje se uskutečnilo popáté. Kromě něj se v regionu koná i soutěž Regionální potravina Olomouckého kraje, ve které letos v jednotlivých kategoriích zvítězilo šest výrobků.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down