Cukrovar v Českém Meziříčí na Rychnovsku, který na konci srpna vážně poničil velký požár, zahájil v sobotu odpoledne řepnou kampaň. Přestože se proti loňsku podnik rozběhl o deset dní později, výrobu cukru chce meziročně zvýšit asi o čtyři procenta na zhruba 55 tisíc tun. Podle agenturních informací to řekl výrobní náměstek cukrovaru Pavel Sychra.
K vyšší produkci by mělo cukrovaru pomoci zvýšení denní zpracovatelské kapacity. "Zatímco loni jsme krouhali denně asi 4300 tun řepy, letos plánujeme zvýšení na více než 4500 tun denně," řekl ředitel cukrovaru Josef Světlík s tím, že související investice stály asi 50 milionů korun. Zemědělci, kteří kampaň začali dříve, řepu dosud vozili do cukrovaru v Dobrovici na Mladoboleslavsku, který, stejně jako České Meziříčí, patří společnosti Cukrovary TTD. Za pět týdnů od požáru cukrovar instaloval novou technologii čištění šťáv, elektrické rozvody a systém měření a regulace. Požárem poškozená hala je zatím bez střechy a cukrovar ji chce dokončit do poloviny října. Škoda způsobená požárem činí asi 65 milionů korun