Pivovar Radegast v Nošovicích vybudoval novou varnu

Pivovar Radegast v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vybudoval novou varnu za 250 milionů korun. Po loňském dokončení plechovkové linky a automatizovaného centrálního skladu jde o další etapu navýšení výroby piva, kapacita varny se zvýšila zhruba o 20 procent. Novinářům to při slavnostním otevření varny řekl manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

"Jsme na ni strašně hrdí," řekl. V pivovaru jde o třetí varnu: první je v provozu od roku 1970, druhá od roku 1994. "Myslím, že jsme čas v pandemii využili naprosto fantasticky. Vedle běžného provozu pivovaru jsme napnuli všechny síly a připravili kapacitně pivovar do budoucna," řekl manažer.
Pivovar zaměstnává přibližně 400 lidí. Nová varna je pro Radegast třetí velkou investicí v řadě, přičemž plechovková linka a sklad s robotickými vozíky přišly na 600 milionů korun.
"Všechny investice jsme dělali hlavně proto, že momentálně nám roste poptávka hlavně po pivu Radegast a my, abychom naplnili kapacity stáčíren, tak jsme byli nuceni zvednout kapacitu varny. Kapacita varny se navýšila zhruba o 20 procent, takže dneska jsme schopni uvařit 72 000 hektolitrů piva za týden," řekl Kaňák.
Radegast je nyní schopen vyrábět až 2,6 milionu hektolitrů piva ročně. Nová varna je zatím ve zkušebním provozu. Stavět se začala loni v září a první várku piva v ní pivovar uvařil 2. dubna.
Kaňák řekl, že jasným trendem posledních let byl nárůst poptávky po pivu v plechovkách a mírně i v lahvích. Prodej piva v těchto obalech Radegastu vzrostl i loni a letos, ovšem na úkor piva v sudech a tancích, protože restaurace a bary byly dlouho zavřené. Restaurace se nyní znovu rozjíždějí a pivovar doufá, že se prodej sudového piva vrátí do stavu před vypuknutím koronavirové pandemie.*

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down