20.07.2004 | 01:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Plzeňský masokombinát Schneider zvedl tržby na miliardu korun

Celou jednu miliardu korun utržil za letošní první pololetí plzeňský masokombinát Schneider, který si tak meziročně polepšil o 11 procent. Druhý největší zpracovatel masa v ČR zvýšil výrobu o více než 21 procent, jeho průměrná denní produkce uzenin a polotovarů dosáhla 130 tun. Uvedla to mluvčí masokombinátu Edita Vighová.

"Zejména díky novým investicím zaznamenáváme každým rokem výrazný růst obratu i objemu výroby," uvedla. Za dva roky podnik nakoupil technologii za čtvrt miliardy korun, desetinu pokryl dotací z evropského programu Sapard. Největšími investicemi letos byly nářezové linky a technologie na výrobu hotových jídel. Firma, která už je několik let certifikována podle norem jakosti ISO 9001 a HACCP, nedávno získala certifikát BRC Global Food, který garantuje vyšší bezpečnost a zdravotní nezávadnost potravin a je uznáván po celém světě. "BRC má nezpochybnitelnou váhu a prestiž při jednání s obchodními řetězci o režimu dozoru, který budou na podnik uplatňovat," vysvětlila Vighová.
Masokombinát Schneider loni prodal zboží za téměř 2,1 miliardy korun, což představovalo více než 18procentní meziroční zvýšení. Letos opět počítá s růstem tržeb i výroby. Podnik se specializuje na výrobu uzenin a masných výrobků. Nezatěžuje se porážkou zvířat, což optimalizuje výrobní náklady a umožňuje investovat do výrobních technologií. Na podzim 1999 otevřel nový závod na Borských polích za 300 milionů korun. V letech 2002 až 2004 firma investovala dalších 250 milionů a investice v řádu desítek milionů korun ročně budou pokračovat.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down