Plzeňský pivovar rozšíří výrobní kapacitu

Plzeňský Prazdroj instaluje první tři z deseti nových cylindrokónických tanků na výrobu piva Pilsner Urquell. Práce na zvětšení varny prémiového ležáku skončí v květnu. Díky investici za 280 milionů korun zvýší pivovar výrobní kapacitu piva Pilsner Urquell téměř o třetinu na více než 88 000 hektolitrů piva týdně a 3,5 milionu hektolitrů ročně, řekl manažer závodu Stanislav Hamara.

"Reagujeme na stále rostoucí spotřebu Pilsner Urquell u nás i ve světě, a to zejména na asijských trzích. Navýšení kapacity varny nám umožní dodávat pivo z plzeňského pivovaru do celého světa v té nejvyšší kvalitě," dodal. Pivo podle Hamary kvasí a zraje pět týdnů stejně jako v roce 1842. Vedle tanků, které dnes dorazily, budou v následujících týdnech instalovány také měděné kotle pro rmutování, scezovačka i kotel pro vaření mladiny. Kapacita varny Pilsner Urquellu je nyní téměř 63 000 hektolitrů za týden a v hlavní sezoně ji pivovar využívá na maximum. Prazdroj vyváží pivo do více než 50 zemí a je největším exportérem českého piva. Pro další zvyšování exportu mají velký potenciál hlavně asijské trhy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down