19.02.2007 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Po Madetě má na Slovensku potíže i český Unilever

Zatímco Madeta se potýkala s tím, že v jejích sýrech našli pracovníci slovenské Státní veterinární a potravinové správy nadměrný obsah listérií, česká pobočka firmy Unilever čelí podezření, že v tatarské omáčce Hellmann´s byly drobné střípky skla. Unilever se brání tím že ve výrobcích mohly být krystalky, které sklo připomínaly. Podle ní šlo o krystalky kyseliny vinné nebo její soli. Podle firmy to potvrzují rozbory referenčních vzorků ze stejné šarže. Krystalky podle výrobce pocházejí ze surovin, z nichž se omáčka vyrábí.
Naproti tomu slovenská Státní veterinární a potravinová správy tvrdí, že přítomnost skla potvrdily výsledky rozboru v akreditované slovenské laboratoři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2023 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down