Potravinová banka uspořádala kurz vaření v komunitní kuchyni

Potravinové banky se však nezabývají pouze přerozdělováním pomoci potřebným, ale také se snaží, aby se lidé lépe naučili s jídlem hospodařit. Proto Potravinová banka pro Prahu a Středočeský kraj ve spolupráci se společností Lidl Česká republika a tváří projektu Kuchyně Lidlu šéfkuchařem Romanem Paulusem kurz vaření pro klienty potravinové banky. Podle ředitelky této potravinové banky Věry Doušové totiž příjemci potravinové pomoci neumí vařit z čerstvých surovin a často sahají po rychlých vysoce průmyslově zpracovaných potravinách.

Roman Paulus pro účastníky vaření připravil tři zdravé a výživné recepty, při kterých využil zeleninu a ovoce z bedýnek z Lidlu, a to hrachovou polévku, ratatouille a jablka pečená v těstíčku. „Vybírali jsme takové recepty, aby všechny suroviny byly cenově dostupné, a ideálně, aby šly uvařit z ovoce a zeleniny z našich bedýnek. Zároveň jsme vybrali zdravá a výživná jídla, kterým Roman Paulus dodal vždy něco neobvyklého a originálního. I obyčejnou hrachovou polévku tak povýšil na gastronomický zážitek,“ řekl mluvčí Lidlu Tomáš Myler, který rovněž připomněl, že bedýnky, které nesou název „S Lidlem šetříme jídlem“ zavedl Lidl koncem minulého roku ve všech prodejnách. Zákazníci je mohou koupit za symbolických 25 korun. Cílem tohoto projektu je snížit plýtvání jídlem. Za rok se díky tomuto kroku podaří zachránit více než 3 800 tun ovoce a zeleniny. Celá akce zároveň chtěla upozornit na spolupráci Lidlu a potravinových bank. Lidl se pravidelně účastní sbírek potravin a potravinovým bankám předává potraviny i pravidelně ze svých logistických center. V roce 2021 to bylo dohromady 439 tun potravin, 200 tun potravin z našich logistických center a 239 tun při jarní a podzimní sbírce potravin.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down