Již před více než pěti lety bylo rozhodnuto o značení hovězího masa s ohledem na pohlaví i stáří jatečného kusu. Stále platí, že zákazník musí mít možnost se o nabízeném hovězím mase dozvědět z etiket u baleného masa věkovou kategorii, zda jde o mladého býka, jalovici, či krávu. Tento předpis se změní letos od 1. července, kdy vstoupí v platnost nařízení na označování telecího masa. Informoval o tom mluvčí Státní veterinární správy ČR Josef Duben. V České republice také platí, že hovězí maso má číslo laboratorního protokolu vyšetření na BSE (pokud jde o jatečný kus starší než 30 měsíců).
Dále platí ve všech členských zemích unie, a to i pro maso pocházející ze třetí země, povinnost označovat identifikační číslo zvířete nebo skupiny zvířat, země narození zvířete, země výkrmu zvířete, země, kde bylo zvíře poraženo, schvalovací číslo jatek, schvalovací číslo bourárny.
Uvedené informace se musí uvádět na etiketách na baleném mase, u nebaleného masa musí být údaje v prodejně umístěny tak, aby si je mohl kupující pohodlně přečíst, v případě skupinové identifikace platí pouze to, že od sebe musí být zřetelně prostorově odděleno maso pocházející z různých států.