Ovce se na Slovensku dostaly na pastvu později o několik týdnů, výroba brynzy se však kvůli tomu nezpozdila. Májová brynza bývá nejkvalitnější, záleží na kvalitě pastvy. Ovce v tomto období získávají z trávy nejvíce vitamínů. Kilogram brynzy stojí kolem dvou až tří set slovenských korun.
Zájem lidí o mléčné výrobky ze salaše narůstá, uvedl Mário Mišurda ze salaše Krajinka v Ružomberoku . Kromě domácí klientely je vyhledávají i cizinci, především Češi a Maďaři. Největší zájem je o oštiepky, čerstvý ovčí sýr, dobře se prodává i brynza, parenica nebo žinčica. Brynzu vyrábí Mišurda podle zájmu zákazníků. Někdy prodá za týden 100, 300 nebo 500 kilogramů. Kilogram brynzy je k dostání za dvě stě slovenských korun.
Eva Grénerová z EuroSalaše Brest nedaleko Brezna, kde chovají asi 160 ovcí, prodává kilogram brynzy za 230 až 290 slovenských korun.