16.08.2002 | 11:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pozor na vhké potraviny

K obezřetnosti při zacházení s potravinami vyzývá občany v zaplavených oblastech Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI). Potraviny totiž mohou být vlivem vlhka poškozeny nebo úplně zničeny a možná je i kontaminace choroboplodnými zárodky. Řekla to mluvčí inspekce Daniela Kolejková. ČZPI varuje před konzumací potravin, které přišly do styku se záplavovou vodou. Výjimku tvoří hermeticky uzavřené potraviny. Inspekce varuje i před opětovným zmrazováním již jednou rozmražených potravin a inspektoři nedoporučují pojídat ani plodiny, které byly v přímém kontaktu se záplavovou vodou.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down