Jak vyplývá z posledních údajů Českého statistického úřadu, klesla v prvním pololetí letošního roku meziročně výroba masa v České republice o 3,5 procenta na 251.748 tun. Snížila se produkce hovězího a vepřového, vyšší byla naopak produkce telecího, skopového a jehněčího. Podíl tohoto masa na tuzemském trhu je ale malý, celkem se vyrobilo 463 tun telecího, 22 tun skopového a 51 tun jehněčího.
Největším producentem masa byl v pololetí s 32.136 tunami Středočeský kraj a Praha. Nejméně, a to 4108 tun, se ho vyrobilo v Libereckém kraji. Přitom právě v tomto regionu byl nárůst produkce meziročně nejvyšší. Zvedla se téměř o 41 procent. Nejvyšší pokles produkce ČSÚ naopak uvádí v Olomouckém kraji - o 25,8 procenta. V produkci vepřového podle statistických údajů vedla Praha a Středočeský kraj, největším výrobcem hovězího byl kraj Vysočina následovaný Pardubickým krajem. Telecího se vyprodukovalo nejvíc také v Pardubickém kraji, ve výrobě skopového vede Praha a Středočeský kraj, ve výrobě jehněčího opět Pardubický kraj. Praha, Středočeský kraj, Olomoucký kraj a Zlínský kraj v pololetí výrazně zvedly výrobu koňského masa. Celkově ale jeho produkce klesla o více než 20 procent na 30 tun.