06.02.2001 | 02:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Soutěž Zlatá Salima

V rámci doprovodného programu 22. mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA a 19. mezinárodního veletrhu zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování INTECO vyhlásila komunikační agentura FAIR AGENCY spol. s r. o. tradiční soutěž o nejlepší exponáty - ZLATOU SALIMU. Své přihlášky mohou vystavovatelé zasílat také elektronickou poštou do termínu 9. 2. 2001 ( 1. uzávěrka přihlášek ), nejpozději však do 28. 2. 2001.

Exponáty budou hodnoceny podle těchto základních kritérií:
* u potravinářských a zemědělských strojů:
zajištění zdravotní nezávadnosti, úroveň smyslových vlastností, trvanlivost výrobku, využití netradičních surovin, úroveň balení, značení, splnění požadavků legislativy, celková úroveň prezentace exponátu
* strojů, přístrojů, zařízení a ostatních exponátů:
prokázání účinných funkčních vlastností, technická a technologická úroveň, stupeň inovace, invence, originalita řešení, design, výrobní provedení celku i detailů, uživatelský komfort, bezpečnost obsluhy, ekologické aspekty, obchodně-technické parametry, splnění legislativních požadavků, celková úroveň prezentace exponátu.
Vystavovatelé veletrhů mohou své exponáty přihlásit do jedné ze soutěžních kategorií, které vycházejí z oborového členění veletrhů:
* Potraviny
- mléko, mléčné výrobky, sýry
- výrobky z drůbeže a ryb, paštiky
- cukrovinky, čokoláda, cukrářské výrobky
- káva, čaj, kakao
- mražené a speciální potraviny, hotová jídla
- ostatní potraviny, suroviny, pochutiny, přísady
* Nápoje
- alkoholické nápoje
- nealkoholické nápoje
* Ovoce, zelenina, plody, zemědělské a zahradnické výpěstky
* Tabák, tabákové výrobky
* Stroje, zařízení a pomůcky pro potravinářský průmysl
* Chladicí a mrazicí zařízení
* Stroje, zařízení a vybavení pro obchod, velkokapacitní kuchyně a výrobny, hotely a veřejné stravování
* Stroje a zařízení pro balení, manipulaci a skladování potravin a nápojů
* Vybavení interiéru
* Výpočetní technika, literatura, služby a poradenství

Ceny uděluje na doporučení odborné hodnotitelské komise generální ředitel a. s. Brněnské veletrhy a výstavy. Předsedou komise byl jmenován Ing. Jakub Šebesta, ústřední ředitel České zemědělské a potravinářské inspekce.
Hodnocené exponáty budou komisí posuzovány ve dvou kolech na základě dodaných podkladů, u potravinářských výrobků na základě degustace vzorků,
u strojírenských a ostatních exponátů má komise právo požadovat předvedení exponátu na expozici.
Oficiální vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční na slavnostním ceremoniálu dne 6. března 2001 v 18.00 hod. v sále Morava pavilonu A 3 na brněnském výstavišti, kde budou předána ocenění ZLATÁ SALIMA nejlepším exponátům, ceny spolupracujících redakcí odborných časopisů FOOD SERVICE, VÝBĚR, ZBOŽÍ A PRODEJ a nejlepším expozicím ocenění EXPO IMAGE. Prezentace účastníků soutěže Zlatá Salima proběhne následně na společenském večeru vystavovatelů MGV v prostorách hotelu Voroněž.
Veškeré informace o průběhu soutěže vč. exponátů hodnocených budou průběžně uveřejňovány na internetové adrese www.fairagency.cz a www.bvv.cz.
Kontakt: FAIR AGENCY, spol. s r. o., tel: 05 – 43 42 52 30, fax: 05 – 43 42 52 43
e-mail: strbova@fairagency.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2023 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down