15.11.2004 | 08:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Televizní seriál o KLASA potravinách

Odbor pro marketing SZIF podpořil finančně výrobu osmidílného televizního seriálu, který se zabývá tradicí českého potravinářství a současnou tuzemskou potravinářskou produkcí. Tento seriál, který navazuje na první osmidílnou sérii nazvanou „Jak to vzniká“, začala ČT vysílat na svém druhém programu.

Nové volné osmidílné pokračování se na potravinářskou produkci v Čechách zaměřuje optikou národní značky KLASA. Národní značku spravuje Odbor pro marketing Státního zemědělského intervenčního fondu a je udělována ministrem zemědělství ČR nejkvalitnějším tuzemským domácím potravinářským a agrárním produktům. V současné době má KLASU na obalu již 568 produktů od stovky výrobců.
Autoři seriálu se zaměřili na tyto myšlenky :
- Lidé svou historii přirozeně váží na krajinu, ve které se narodili nebo v ní prožili určitou část svého života. V obecné paměti zůstávají významné události, jejichž kulisou tato krajina byla, v osobní paměti každého člověka potom pocity, vůně nebo třeba i chuť, kterou v něm pobyt na nějakém místě zanechal.
- V tomto cyklu se věnuje nejvíce právě chuti, kterou Česká republika oplývá; vlastně chutěmi, jak na ně může cestovatel narazit, toulá-li se napříč naší zemí - od západu k východu.
- Co všechno dnes vlastně jíme, jaká chuť nám asi zůstane v paměti spojená s touto dobou, kdy se vše mění rychleji, než v předchozích staletích?
- Nezprostředkujeme vám samozřejmě přímo chuť českých potravin - tu musí posoudit každý sám, jen podle rčení - kdo víc ví, spíš ocení - budeme pátrat po tom, jakou cestou se česká jídla dostávají na stůl, jaké prostředí jim dává vůni a čí ruce upravují její chuť.
V seriálu je také vhodně použita Národní značka kvality potravin KLASA.
Dne 13.11.2004 na ČT 2 v 18.50 hod. začíná I. díl – zabíjačka, a každou neděli bude tento cyklus pokračovat. Budou následovat díly pod pracovními názvy – pivo, víno, pečivo, ovoce, nealkoholické nápoje, sýry, tuky.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down