Další farmářské trhy na Karlínském náměstí se uskuteční v sobotu 11. září. Jako jejich hlavní motiv zvolili pořadatelé dýně. Oranžovou nadílku přinese i celý jeden samostatný stánek a lahůdky z dýní nabídne i restaurant Noodles. Informovalo o tom občanské sdružení Pod platany, které trhy pořádá.
Jako obvykle zde bude záplava čerstvé zeleniny. Hitem dne budou lesní houby (lišky, hříbky), Hokaido dýně, které lze smažit, péct, vařit, a je z nich jak senzační polévka, tak i třeba odlehčená bramborové kaše. Dále bude k mání domácí česnek fialový z Jihočeského Neznašova a také cukrová kukuřice !!!! (Ta nejlépe chutná, když se vaří 18-20 minut oloupaná v hrnci s neslanou vodou do které se hodí i svléknuté lupení – kukuřice chytne ještě silnější chuť - a podává se osolená s vetřeným máslem. Mňam !!)
Na Karlínský trh se vrátí po dovolené i Lanka Cakes s nepřekonatelnými pečenými sušenkami, minidortíky a jinými sladkůstkami. Novinkou tentokrát budou hned dvě pekárny, ta z Kutné hory nabízí preclíky a ta z Držkova nabídne své slavné chleby, přičemž ten se sušenými švestkami nemůžete jen tak minout bez povšimnutí. Poprvé v Karlíně bude také z Brna přivezená hraška, velmi originální a vychucená směs sušeného hrachu a bezlepkových obilovin, určená k zahušťování a obalování řízků (nahrazuje trojobal – stačí voda). Radost by hospodyňkám mohla udělat také bohatá nabídka koření a připravených kořenících směsí.