22.10.2009 | 03:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Uděleny ceny Slow Food Prague

Poprvé ve své historii vyhlásilo Hnutí Slow Food Česká republika Výroční ceny Slow Food Prague pro rok 2009. Stalo se tak při příležitosti konání veletrhu Horeca 2009. Představitelé Slow Food Česká republika předali ocenění zástupcům sedmi firem. Informoval o tom Blanka Turturro ze Slow Food Česká republika.

Ocenění získaly společnosti Beskyd Fryčovice za čistou přírodní šťávu brokolice - jablko, První hořické za klasické hořické trubičky, Biopekárna Zemanka za čoko - kokosky s kokosem, firma Danuška Štefanová za svatební koláčky podle rodinného receptu, společnost Ing. Václav Kozel za vepřovou klobásu s nivou a mořskou solí. Další ocenění obdržela společnost Ceria za hrachovou obalovací směs Hraška, firma Tradiční výroba pralinek za čokoládové pralinky a Kozí farma Licibořice.
Zájemci mohli do soutěže přihlásit výrobek, který naplňuje kritéria Slow Food. Podmínku také bylo, že přihlašovaný výrobek je od českého výrobce a obsahuje převahu českých surovin.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down