19.07.2002 | 09:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Uzené vůně pod kontrolou

Evropská komise chce zavést důslednější testy uzených vůní. Podle odborníků mohou mít negativní dopad na lidské zdraví. Někteří výrobci jejich prostřednictvím dávají potravinám vůni a chuť uzeného.

EK navrhuje zavést jasný postup pro vědecké určování množství a druhu škodlivých látek v uzených aromatech a jejich bezpečnosti pro lidské zdraví. Je také pro udělování povolení pro různé metody používání těchto vůní. Tato povolení by firmy přitom musely obnovovat každých deset let, aby se do hodnocení mohly promítnout nové vědecké poznatky.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2023 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down