Podle vyhlášky č. 77/2003, což je prováděcí předpis k zákonu o potravinách, může být označen jako bílý jogurt mléčný výrobek získaný kysáním mléka, smetany, podmáslí nebo jejich směsi pomocí uvedených mikroorganismů. Nezakazuje se přidávat další příměsi, jako škrob, želatina a jiné látky. Výrobek s dalšími přídavky by ale měl být označen jinak než bílý jogurt, informoval mluvčí Státní veterinární správy ČR Josef Duben.
Jako příklad uvedl Duben jeden výrobek označený jako jogurt, kde lze nalézt označení české a slovenské. Slovenský popis odpovídá duchu vyhlášky č. 77/2003 – neochutený jogurtový krém. Český uvádí, že jde o bílý jogurt, i když podle správně uvedeného složení obsahuje i zmíněnou želatinu a škrob, konzervační látky a jiné.
Státní veterinární správa již výrobce několikrát při různých příležitostech upozorňovala na povinnost správně výrobky označovat. Ale podle Dubna jde o běh na dlouhou trať. Proto se orgány státního dozoru na takové případy stále zaměřují.