Ústřední ředitelé Státní veterinární správy (SVS) a České zemědělské a potravinářské inspekce (ČZPI), tedy dvou organizací, které dozírají na kvalitu potravin a chrání tak spotřebitele, považovali za vhodné a přínosné se spolu setkat, nadále více komunikovat a spolupracovat. Jedním z bodů jednání byla i podoba navrhované novely zákona o potravinách. Podle Jakuba Šebesty (ČZPI) a Josefa Holejšovského (SVS ČR) je potěšitelné, že v naprosté většině se obě organizace v názoru shodují.
Liší se pouze ve stanovisku na definici potravin živočišného původu (§ 2 písm. b)) a na rozdělení kompetencí, které v podstatě z toho vyplývá (§ 16 písm. b)). To však nic nemění na tom, že obě organizace na nejvyšší úrovni spolupracují, v podstatě mají své kompetence rozdělené a ve spolupráci budou i nadále pokračovat bez ohledu na to, jaká podoba obou paragrafů, na které mají rozdílný názor, bude schválena.