Výroba masa na Královéhradecku je nejvyšší od roku 2008

Výroba masa v Královéhradeckém kraji loni vzrostla čtvrtý rok po sobě a dosáhla nejvyšší úrovně za posledních sedm let. Bez drůbežího masokombináty v regionu loni vyrobily 23 907 tun masa, meziročně to bylo více o 1,8 procenta. V celé zemi výroba masa loni klesla téměř o dvě procenta na 296 245 tun, uvedla hradecká pobočka Českého statistického úřadu.

Podíl Královéhradeckého kraje na výrobě masa v České republice loni vzrostl. "Na celorepublikové produkci masa se kraj podílel 8,1 procenta, zatímco v roce 2014 to bylo 7,8 procenta," uvedli statistici. Hradeckému kraji loni ve výrobě masa patřila mezi regiony sedmá příčka. Největšími tuzemskými výrobci masa byly loni podniky z Jihočeského kraje, které jej dodaly 56 328 tun. Následovaly je masokombináty z Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje. K loňskému růstu produkce masa v hradeckém kraji přispělo zvýšení výroby hovězího i vepřového masa. Produkce hovězího vzrostla o 271 tun na 5557 tun, tedy o více než pět procent. Výroba vepřového stoupla o necelé procento na 18 336 tun. Skopového a kozího masa jatka zpracovala sedm tun, stejně jako loni.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down